В Івано-Франківську суд присяжних розглянув першу кримінальну справу


Перший судовий розгляд справи за участю присяжних відбудеться в Івано-Франківському міському суді на початку жовтня. На лаві підсудніх нині 23-річний житель Івано-Франківська, якого обвинувачують у вбивстві чоловіка, котрий займався обміном валют на місцевому ринку.

Цей злочин стався ще у січні 2010 року. Потерпілий повертався ввечері додому, коли на нього напали невідомі і жорстоко побили бітами. Чоловік втратив свідомість. У нього забрали значну суму грошей у вітчизняній та іноземній валюті, еквівалентній біля півмільйона гривень, та зняли золотий годинник, пише Стик.

Потерпілого помітив хтось з перехожих, його доставили до лікарні, де він через тиждень помер, так і не прийшовши до тями.

Через деякий час за підозрою у скоєні цього злочину був затриманий тоді ще 20-річний житель Івано-Франківська. Не дивлячись на те, що на його одязі було виявлено кров жертви у декого є сумніви, що саме цей юнак причетний до вбивства. 
Наразі з’ясовувати усі обставини справи доведеться колегії суддів Івано-Франківського міського суду за участю трьох присяжних. 3 жовтня, має відбутися чергове засідання, де розглядатиметься питання продовження терміну тримання під вартою підозрюваного, а через тиждень – розгляд справи по суті.