В Івано-Франківську судитимуть луганця, який повідомляв терористам «ЛНР» про переміщення ЗСУ


Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст.258-3 (участь у терористичній групі, організаційне та інше сприяння діяльності терористичної групи), ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів та вибухових пристроїв) КК України щодо 48-річного мешканця Луганської області.

Нагадаємо, вказаний зловмисник збирав інформацію для бойовиків терористичної організації «ЛНР» з метою створення умов для обстрілів населених пунктів та підрозділів Збройних сил України під час несення ними служби в зоні проведення антитерористичної операції.

Зокрема, він інформував про дислокацію та переміщення військової техніки Збройних Сил України. 

Окрім того, за місцем свого проживання в Луганській області він зберігав боєприпаси та вибухові пристрої, які в ході проведення обшуку вилучили співробітники СБУ в Івано-Франківській області.

Наразі розслідування щодо зловмисника завершено, обвинувальний акт розглядатиме по суті суд.  За вказані правопорушення йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області