В Івано-Франківську судитимуть шахрая, котрий видаючи себе за слідчого, ошукав містян на 5 тис дол США та понад 70 тис грн


Прокуратурою Івано-Франківська скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 25-річного жителя Львівської області, котрий незаконно заволодівав коштами іванофранківців.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказаний зловмисник впродовж грудня 2014-січня 2015, видаючи себе за працівника правоохоронного органу та обіцяючи непритягнення до кримінальної відповідальності, виманив в мешканців Івано-Франківська 5 тис дол. США та 72 тис грн, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Так, представляючись слідчим міліції, молодик у телефонній розмові повідомляв про те, що хтось із родичів вчинив правопорушення і для уникнення відповідальності необхідно терміново передати кошти. Таким чином він ошукав 10-ох іванофранківців.

Зокрема, одній із жертв зловмисник повідомив, що її син вчинив ДТП у якому постраждала дитина і виманив у неї понад 51 тис грн, яку жінка зібрала для лікування свого хворого молодшого сина. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 (шахрайство) та ч.2 ст. 15 (замах на злочин) КК України скеровано для розгляду по суті до Івано-Франківського міського суду. Варто також зазначити, що цей правопорушник раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів.