В Івано-Франківську триває ремонт лікарень


Цьогоріч в міському бюджеті закладено кошти на ремонт лікувальних закладів міста. Зокрема, ремонтні роботи проводяться у міській дитячій лікарні та міській поліклініці №3.

Ремонт у соматичному відділенні № 2 дитячої лікарні проводиться вперше за 30 років його існування. Заступник головного лікаря з медичної частини Людмила Вітовська розповіла, що роботи проводяться у 10 палатах, в яких поміщається близько 50 пацієнтів. З два місяці відремонтовано  перших 5 палат. Також поміняли сантехніку та труби. Всі ремонтні роботи планують завершити до 1 серпня.

Також завершилася реставрацію частини фасаду у міській поліклініці №3. Завідувачка закладу Наталія Ветоха розповіла, що будинок її поліклініки вважається архітектурною пам’яткою, тому рішення про реконструкцію надавала не лише міська рада, його також погоджували у Києві.

Заміну 47 вікон в поліклініці виконали ще в кінці 2015 році. Цього ж року ремонтні роботи розпочалися з реставрації дверей, далі відремонтували фасад, загальною площею 700 метрів квадратних, повністю замінили дах та водостічні труби й встановили ліхтарі. Частина робіт було виконано за кошти благодійників, решту – за кошти, виділені з міського бюджету.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків оцінив якість проведення реставраційних робіт.

«Зараз в роботі перебувають всі лікувальні заклади міста. Адже на це виділили кошти з міського бюджету. Так, звісно, цих коштів не вистачить на все, але треба з чогось починати. Проводяться різноманітні роботи: від ремонтів приміщень до облаштування благоустрою. Звісно, є й проблемні місця, такі як лікарня на Матейки, пологовий будинок чи центральна дитяча лікарня. Туди наступні кілька років доведеться виділяти більше коштів. Але маємо також позитивний досвід та керівників, які показують, що в такий непростий час можна залучати позабюджетні кошти. Я думаю, що саме такі керівники мають бути в нашій медицині», - зазначив міський голова.

Та додав, що працюватиме над тим, щоб наші медичні заклади мали належне обладнання та були відремонтованими.