В Івано-Франківську відбувся допрем'єрний показ фільму "Брама" разом із акторами


Сьогодні, 24 липня у кінотеатрі Люм'єр відбувся прем'єрний показ фільму "Брама" за участю зірок Ірми Вітовської-Ванца, Павла Ар’є, Віталіни Біблів та Володимира Тихого.

Фільм «Брама» режисера Володимира Тихого створений на основі найуспішнішої української п’єси останнього десятиріччя «На початку і наприкінці часів» Павла Ар’є, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

У стрічці фігурує родина, в якій головує баба Пріся, що товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик, який водить дружбу зі сталкерами і донька Слава, яка крутить роман із дільничним. Неочікувано їх розмірене життя закінчується - баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, і всі найбільш дикі історії про Чорнобиль стають реальністю.

Франківка Ірма Вітовська-Ванца в фільмі зіграла жительку Чорнобильської зони відчуження.

"Батько моєї мами з Чорнобильського району. Це така данина, все не випадково. Образ баби Прісі - це не просто жінка, це та Україна, яка живе в Чорнобилі і не може вийти. Свого роду символ виживання",- ділиться Вітовська-Ванца.

Фільм акторка бачить втретє. Напередодні, передпоказ був у самій зоні відчуження. За словами франківки, місцеве населення, яке там проживає, дотичне до історії стрічки.

"Фільм доступний, чіткий. Для мене пріоритетно, щоб в кіно завітали старше і середнє покоління",- наголошує акторка.

Акторка Віталіна Біблів каже, що рада завітати до Франківська та презентувати "Браму" саме тут.

"Я обожнюю Івано-Франківськ. Люблю людей, повітря, всі культурні події. Думки про фільм - різні. Є й погані відгуки, а є й хороші. Це нормально. Проте, я впевнена, що місцева публіка сприйме його",- відзначає Біблів.

Павло Ар'є розповідає, що при першому світовому показі в Таліні фільм його вразив, проте більшу увагу він приділяв реакції публіки.

"Якщо відверто, то я більше спостерігав за глядачем. Реакція неймовірна! Переповнена зала, всі прикуті до місць. Люди сміялись і плакали разом з нами -це вау",- ділиться емоціями Ар'є.

Поринути у світ містики та народного гумору український глядач зможе вже з 26-го липня.