В Івано-Франківську відбувся перший всеукраїнський турнір зі стрітболу “Vambud Cup”


Перший всеукраїнський турнір зі стрітболу “Vambud Cup” відбувся в Івано-Франківську. Він присвячений 10-річчю будівельної компанії. У змаганнях взяли участь понад десять команд з Прикарпаття та інших областей України. Матчі Чемпіонату з вуличного баскетболу розіграли у міському Фізкультурно-оздоровчому Центрі.

Першість виборювали юніорські команди. Це – школярі 6-7 класів і старші. В перший турнірний день на майдачик вийшли наймолодші гравці. Перед матчем відпрацьовували кидки м’яча в корзину, пише ВЕЖА.

На Чемпіонаті з стрітболу представлені аж 4 команди БК “Говерла”. За грою вихованців пильно спостерігають тренери. Кажуть, під часу вуличних турнірів гравці відшліфовують тактику та ігрові маневри. Тому намагаються не пропускати жодного змагання.

Інтерактивна реєстрація команд відбувалася з режимі он-лайн. Старші учасники виступали упродовж другого турнірного дня. Під час поєдинків продемонстрували активну гру, причому на на високому рівні. Гравці зазначають, все, що відбувається на майданчику – це результати щоденних тренувань. За кубок від “VamBud” змагалася і збірна з Калуша.

Такі вуличні турніри покликані популяризувати стрітбол серед молоді. Командна гра, що зародилася в неблагополучних американських районах, свого часу відвела тамтешніх підлітків від шкідливих звичок та антисоціального способу життя. Вуличний турнір можна влаштовувати практично в кожному мікрорайоні. Для цього потрібно лише зібрати команду 3х3. Організатори змагань мають намір вивести цей вид спорту на професійний рівень.

Під час турніру відбулися показові виступи професіоналів стрітболу. Розігрівали публіку також танцювальні номери групи підтримки. Призери турніру отримали грошові премії та заохочувальні призи. Для кращих учасників змагань організатори підготували спортивне спорядження: наплічники, баскетбольні м’ячі та ігрову форму.