В Івано-Франківську відкрили першу автоматизовану котельню


В Івано-Франківську відкрили першу автоматизовану котельню. На вулиці Військових Ветеранів. У рамках проекту “Реконструкція та модернізація системи централізованого опалення”.

Раніше комунальники вивели з експлуатації зношений котел. Натомість змонтували 4 сучасні нагрівальні установки італійського виробництва. Керування газовими котлами відбувається з диспетчерського пульта, кажуть комунальники. Теплоенергетики вже випробували нову котельню в роботі, інформує Вежа

Котельня на Військових Ветеранів обслуговує два десятки житлових будинків, бюджетні установи та 4 навчальні заклади. Нове технологічне обладнання забезпечує безперебійну подачу теплоенергії до помешкань та цілодобове постачання гарячої води, стверджують комунальники. Вартість такої котельні становить близько 15 мільйонів гривень. За попередніми підрахунками теплоенергетиків, вона окупиться вже за 5 роки.

Модернізація комунальної теплоенергетики – це спільний проект міської ради, Європейського банку реконструкції та розвитку та Шведського агенства міжнародного розвитку SIDA. За кошти інвесторів комунальники також відновлюють систему теплопостачання.

В рамках проекту модернізації системи центрального опалення в місті реконструюють ще 8 котелень, зазначають в мерїі. Зокрема, на вулицях Медичній, Тролейбусній та Сухомлинського. Тут встановлять обігрівачі на біопаливі.