В Івано-Франківську відкрили стоматологічний кабінет для надання допомоги дітям з органічними ураженнями нервової системи


В Центрі ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи, який знаходиться на базі обласної дитячої клінічної лікарні, відкрили стоматологічний кабінет для надання допомоги таким дітям.

Кабінет оснащено необхідним  обладнанням. Створені всі умови для перебування дітей-інвалідів.

«В Івано-Франківській області нараховується біля 1200 дітей-інвалідів з органічними ураженнями нервової системи опорно-рухового апарату, з них 777 – діти з діагнозом церебральний параліч, - констатує завідувач відділенням для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням функції опорно-рухового апарату ОДКЛ Ярослав Криштафович. - Всі ці дітки особливі, але вони також мають хворі зуби і потребують стоматологічної допомоги. Існує потреба у лікуванні цих дітей під наркозом. Відомо, що якість і об’єм стоматологічного втручання залежить від можливості виконати певні маніпуляції, а саме від поведінки дитини, її здоров’я та психоемоційного стану. Відкриття спеціалізованого кабінету дає таку можливість».

Для  планових терапевтичних і, за необхідності, хірургічних втручань всі діти з органічними ураженнями нервової системи проходять обстеження у невролога, електроцефалографію та оглядаються скринінговим методом.

За словами обласного позаштатного спеціаліста ДОЗ ОДА з дитячої стоматології Терези Стефанків завдяки такому кабінету сподіваємось зменшити кількість хворих з різною стоматологічною патологією та в цілому підвищити рівень стоматологічного й загального здоров’я дитини.