В Івано-Франківську відзначили Міжнародний день музеїв


У музей – під музику. Такий перформанс для іванофранківців організував Музей Мистецтв Прикарпаття. З нагоди свого міжнародного свята. Та оголосив день відкритих дверей. Аби привабити любителів культурного відпочинку.

Василь Романець узяв під своє крило Музей Мистецтв Прикарпаття три місяці тому. Та очолюватиме його наступні п’ять років. Нині будує амбітні плани щодо реконструкції історичної будівлі музею. Та розвитку виставкової галереї відповідно до часу, пише ВЕЖА

Мистецтво немає кордонів. Однак, самі музеї в Україні значно поступаються рівнем європейським, відзначають відвідувачі. І справа, кажуть, не у наповненні, а в поданні.

Упродовж цілого дня поціновувачі мистецтва могли безкоштовно відвідувати усі виставкові зали Івано-Франківська. З нагоди Міжнародного дня музеїв на площі Шептицького відбулося три концерти. Від Військового духового оркестру, вихованців та викладачів музичного училища імені Дениса Січинського та студентів інституту мистецтв Прикарпатського національного університету.