В Івано-Франківську влаштували чайний вечір для допомоги пораненим в АТО


Учора, 28 лютого, в Івано-Франківську відбувся чайний вечір з пампухами, який присвятили збору коштів для бійців, які повернулись із зони проведення антитерористичної операції з пораненнями.

Як інформує репортер ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко, акція відбулась у залі івано-франківської спілки художників України. Її організував отець Володимир Данилів з церкви Царя Христа. Гостей свята пригощали пампушками з різними начинками, узваром, медовим напоєм та карпатським чаєм, а розважав інструментальний оркестр.

«Усвідомлюючи те, що казна України знекровлена і коштів немає,  в нас було внутрішнє бажання підкласти плече для героїв. І за ініціативи отця Володимира правління спілки вкотре погодилось на те, аби надати зал для благодійної акції, яка називається «Чайний вечір з пампухом». Це добрий приклад для наслідування, бо в сучасному світі, де багато жорстокості, такі вияви християнських чеснот як милосердя, благодійність є необхідними, вони озвучують наше призначення бути людьми і в цьому немає особливого благородства, ми повертаємося до витоків», – зазначив голова правління Івано-франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко.

Молодь з церковної спільноти завчасно напекла медівників та печива, а пампухи, щоб були теплими, пекли перед гостями свята.  До роботи взявся також отець Володимир Данилів, він вміло місив тісто, готував пампушки та пік яблучні штрудлі.

 «Зараз ми починаємо чайний вечір, присвячений Україні, а оскільки сьогодні субота – поминальний день, ми починаємо це свято з молитви, щоб вшанувати всіх полеглих воїнів», – зазначив священик.

Він запевнив, усі кошти, які гості чайного вечора складуть на потреби поранених, будуть особисто передані бійцям.