В Івано-Франківську за підтримки американців відкрили творчу лабораторію


Івано-Франківський коледж вже п’ятий рік поспіль успішно реалізує міжнародну програму в сфері освіти спільно з Міжнародним інститутом характеру (Character International Inc., м.Даллас, штат Texas, США»).
 Результатом такої співпраці стало відкриття 12 березня на базі коледжу Творчої лабораторії з вивчення та формування характеру дитини .пише прес-служба ОДА.

Ініціаторами та організаторами створення Творчої лабораторії виступили директор Івано-Франківського коледжу Юрій Москаленко, заступник директора Світлана Нестеренко, викладач Ганна Максимчук та їх американські партнери – Джон Кук і Девід Глісон. Передусім, тут проходитимуть заняття студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта».

Директор Івано-Франківського коледжу, професор Юрій Москаленко разом з американським колегою, доктором психологічних наук Джоном Куком під час урочистостей перерізали символічну стрічку.  

«Сьогодні, з метою удосконалення вивчення нашими студентами психології, ми за підтримки наших партнерів із США відкриваємо новий спеціалізований навчальний клас з психології. Тут проходитимуть практичні заняття, навчальні семінари, тренінги та вебінари, он-лайн конференції за участі не тільки студентів і викладачів коледжу, а й вчителів шкіл області, керівників навчальних та освітніх закладів»,- сказав під час відкриття творчої лабораторії професор Юрій Москаленко.

Доктор психологічних наук Джон Кук своєю чергою зазначив, що міжнародна програма з психології є успішною серед українських студентів.  Він також нагадав, що програма складається з трьох рівнів. Кожному з них присвячений окремий тренінг: «Виховання характеру дітей», «Конфлікти. Стратегії, способи виходу із конфліктних ситуацій» та «Лідерство». Після прослуховування кожного із тренінгів слухачі отримують відповідні сертифікати. Викладачі та студенти, котрі проходять усі три рівні навчання отримують додатковий сертифікат тренера. Це дозволяє їм самостійно проводити тематичні тренінги. Американський психолог також підкреслив, що  програма буде розширюватися.

«Творча лабораторія - це перший крок. Ми плануємо в подальшому створити на її базі всеукраїнський центр дослідження характеру і обладнати його за найновішими технологіями. Тут зможуть навчатися і обмінюватися досвідом студенти, педагоги, науковці, психологи, керівники освітніх установ», - розповів Джон Кук.

Завідувач лабораторії, викладач Івано-Франківського коледжу, тренер міжнародної програми Ганна Максимчук ознайомила присутніх з літературою та навчальними посібниками міжнародної програми з вивчення та формування характеру дитини. Вона також підкреслила, що за період реалізації міжнародної програми з психології участь у тренінгах взяло більше трьох сотень студентів коледжу.

Доктор психологічних наук Джон Кук після завершення урочистого відкриття творчої лабораторії провів заняття з майбутніми педагогами.

З навчальною програмою «Формування характеру» можна детальніше на сайті асоціації психологів Character International Inc за посиланням - итися на http://psychology-ifk.com/