В Івано-Франківську запрацювала «Школа атопічного дерматиту»


В обласному шкірвендиспансері розпочала роботу щоквартальна «Школа атопічного дерматиту».

У зустрічі з провідними дерматовенерологами області взяли участь пацієнти та батьки дітей, хворих на цю недугу. Учасники дізналися про причини виникнення захворювання, а також вчилися, як правильно доглядати за шкірою при атопічному дерматиті.

«Атопічний дерматит – це спадкова хвороба у людей, які схильні до алергії, - зазначає головний лікар комунального закладу «Обласний клінічний дерматовенерологічний диспансер» Іванна Цідило. – Поняття «атопія» відоме давно і означає «схильність до захворювання». Це може проявитися як у вигляді атопічного дерматиту, бронхіальної астми, так і алергічного риніту. Завдяки школі атопічного дерматиту  хочемо не тільки навчити контролювати хворобу, але й популяризувати проблему, тому що не всі звертаються в лікувальні заклади з таким захворюванням».

Як повідомили спеціалісти, у 2014 році зареєстровано 3200 осіб з атопічним дерматитом, з них у понад 600 хворобу виявлено вперше.

За словами фахівців, дуже важливо, щоб батьки дітей, які хворіють на атопічний дерматит, відвідували школу і вчились, як правильно вести харчовий щоденник, доглядати за шкірою малюків, щоб ті, в свою чергу, могли вести повноцінний спосіб життя.