В Івано-Франківську засудили лікаря-хабарника за вимагання 1 тисячі гривень


Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальній справі лікаря-ординатора однієї із лікарень обласного центру Прикарпаття, який обвинувачувався в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе.

Проводячи судове слідство, Івано-франківським міським судом було встановлено, що в травні цього року, обвинувачений 1961 року народження, виконував обов’язки завідуючого відділенням в одній із лікарень Івано-Франківська. В цей час до нього із направленням на госпіталізацію звернувся потерпілий.

Ознайомившись з медичними документами, виконувач обов’язків завідувача відділення повідомив хворому, що на даний час не знає чи є вільні місця у відділені та чи зможе його негайно госпіталізувати. Потерпілий, в свою чергу став просити обвинуваченого все ж таки прийняти його на лікування, видати відповідну медичну довідку та пообіцяв віддячитись, в подальшому узгодивши суму неправомірної вигоди в розмірі 1000 грн.

Передавши лікареві частину обіцяної винагороди, чоловік відпросився із лікарні, щоб буцімто привезти другу частину обіцяних коштів. Насправді ж він направився до міліції та написав заяву про злочинні дії підсудного.

Наступного дня, під час отримання другої частини хабара, лікаря було затримано співробітниками УМВС.

В судовому засіданні підсудний свою вину визнав повністю, та попросив суд його суворо не карати.

Івано-Франківський міський суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 статті 368 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 5000 (п'яти тисяч) гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків у медичних установах; підприємствах, організаціях усіх форм власності строком 1 (один) рік.

Таким чином бажання неправомірної вигоди обернулося для медика значними фінансовими втратами, та позбавило можливості займати певні посади.