В Івано-Франківську затримали злодія, що "працював" у маршрутках


Зловмисника виявили оперативні працівники, щойно він вийшов з міського маршрутного автобуса №26А в районі Площі привокзальної у Івано-Франківську.

Працівники кримінальної поліції, в ході проведення в обласному центрі оперативно-профілактичних відпрацювань з метою попередження «кишенькових» крадіжок, перебуваючи на автобусній зупинці в районі залізничного вокзалу, помітили чоловіка, який вийшов з автобуса, раніше судимого за вказані злочини. При спробі до нього наблизитися, підозрюючи його у злочинній діяльності, він, на очах у правоохоронців, викинув гаманець червоного кольору, інформує прес-служба нацполіції в області.

У зв’язку з цим на місце події було викликано працівників слідчо-оперативної групи, які встановили, що зловмисник викрав його у пасажирки автобуса, місцевої жительки, 1938 р.н. У гаманці було понад 300 гривень та пенсійне посвідчення жінки.

За цим фактом слідчими місцевого відділу поліції розпочато кримінальне провадження згідно ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. Максимальне покарання, згідно санкції статті, передбачає позбавлення волі на строк до 3-ох років.

Крім, того зловмисника перевіряють на причетність до скоєння інших таких злочинів. Триває розслідування.