В Івано-Франківську здадуть в оренду за допомогою аукціону 4 земельні ділянки


Наступного місяця Івано-Франківська міська влада планує здати в оренду земельні ділянки через аукціон.

Про це  розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив начальник відділу землеустрою та самоврядного контролю управління земельних відносин Олексій Лозовий.

«Ми плануємо зараз оголошувати про початок аукціону на право оренди землі, а архітектура має подати ділянки. Зокрема і ті, що не вдалось продати через завищену їх вартість. Крім того, тоді був лише один представник, а при такій умові конкурс проводитись не може, тому відповідно вони виставлятимуться вдруге», - зазначив пан Лозовий.

За його словами, на даний час вже відбулось три засідання комісії по відбору ділянок. Саме на його основі чиновники і оголошують конкурс відбору виконавця земельних торгів і дуже сподіваються, що по виконавчих земельних торгівлях цього разу все буде гаразд.

Також начальник відділу землеустрою Івано-Франківська повідомив, що таких земельних ділянок на даний час виділено 4.

«Сюди входять і ті ділянки, що не продали минулого року. А все через те, що стартова ціна земельних ділянок, яка, відповідно до законодавства, була на рівні нормативно-грошової оцінки, що у три рази перевищує ринкову, тому торги не відбулися. Але в січні був ухвалений  закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону», тепер стартова ціна земельних ділянок визначатиметься вже на рівні експертно-грошової оцінки, що є суттєво нижчою і більш наближеною до ринкової ціни землі», - наголошує Олексій Лозовий.