В Івано-Франківську зніматимуть історичну драму «Фелікс Австрія»


На Зимовому кіноринку ОМКФ в рамках спільної презентації лінійки кінотеатральних проектів на 2018-2020 рік «Велікі екранізції та скажені історії» компаній FILM.UA Group і UFD було представлено перший постер історичного фільму «Фелікс Австрія»

Концепт-арт проекту учасникам презентували продюсер картини Надія Зайончковська і автор роману та співавтор сценарію Софія Андрухович, йдеться на сайті Film.ua

Постер знайомить глядача з головними героїнями історії - українкою Стефанією, від імені якої ведеться розповідь, і панянкою Адель Анґер - наполовину полячкою, наполовину німкенею. Такими двох жінок, чиї долі переплелися в нерозривному зв'язку, побачила художниця Світлана Дорошева. Розробляючи концепт-арт Світалана надихалася стилем модерн і плакатами чеського художника Альфонса Мухи. Якщо ж придивитися уважніше, крім головних персонажів на постері можна побачити і ті самі "кахлі", якими прикрашали печі на Галичині, і знакові місця Станіславова - будинок «Сокола» та віллу Луцького.

Дія роману «Фелікс Австрія» розгортається у Станіславові (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Нагадаємо, права на екранізацію роману «Фелікс Австрія» придбала FILM.UA Group. На даний момент фіналізуються домовленості з польськими партнерами по ко-продукції. Продюсер проекту - Надія Зайончковська, автор сценарію - Аліна Семерякова в колаборації з Софією Андрухович. Згідно з попередніми домовленостями режисером фільму виступить Петро Домалевський - лауреат Гран-Прі 42-го Фестивалю польських художніх фільмів (м. Ґдиня 2017) за дебютну роботу «Тиха Ніч». Зйомки картини заплановано на 2018 рік.