В Івано-Франківську зростає попит на інтимну хірургію серед чоловіків


Без сумнівів, почувши словосполучення «інтимна хірургія», кожен зацікавиться. Що ж це таке? Ще цікавіше стає, коли дізнаєшся, що попит на такого роду хірургічні втручання останніми роками в Івано-Франківську тільки збільшується: серед чоловічого населення до хірурга уже звернулося 8-10%.

У чому особливість нової медичної галузі та які покази до генітальних операцій — розповідає доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри урології Івано-Франківського національного медичного університету, головний уролог, сексопатолог департаменту охорони здоров’я ОДА Литвинець Євген Антонович, пише Версаль

Генітальна, або інтимна, урологія — окремий напрямок пластико-реконструктивної хірургії, що полягає у проведенні хірургічних операцій на статевих органах із метою поліпшення їх функціонування й естетичного вигляду.

Чоловічі інтимні метаморфози

Чоловіча інтимна хірургія — це операції на калитці, яєчках, статевому члені та уретрі. Найчастіше виконувані операції — це хірургічні втручання на статевому члені, а саме — подовження пеніса. Найбільш дієвий метод — лігаментотомія. В основі його лежить усунення нормального викривлення статевого члена і звільнення кавернозних тіл до рівня входження в них глибоких артерій. Такий метод дає можливість подовжити орган приблизно на 3-5 см, але при ерекції він буде залишатися практично незмінної довжини. Також одночасно проводиться протезування статевого члена. Такий комбінований метод дозволяє встановити втрачену сексуальну функцію і подовжити пеніс на 2-5 см.

Виконується також і потовщення статевого члена. Методика потовщення пеніса полягає у трансплантації під шкіру органу вільного жиру, смужок шкіри, частин м’язів. Такі операції практикуємо уже понад 10 років.

Існують також методики протезування статевого члена. Хірургічне лікування тривалої еректильної дисфункції (стара назва імпотенція) полягає у протезуванні статевого члена. Таке хірургічне втручання проводиться за відсутності ерекції у разі пошкодження судин, хвороби Пейроні, цукрового діабету, радіаційного ураження або променевої терапії, наслідків травм чи операцій на статевому члені. Протезування статевого члена — єдиний метод лікування еректильної дисфункції, результат — 97-100%.

Виконуємо ми і протезування яєчка. При відсутності у пацієнта одного або обох яєчок проводиться імплантація яєчка з полімерних матеріалів. Найчастіше протез — це оболонка з біоінертності матеріалу, заповнена густим силіконовим гелем. Найчастіше така операція проводиться у чоловіків, які страждають від неповноцінного вигляду калитки. Протезування відносять до складнішого виду операцій, проводять його порівняно недавно, близько п’яти років.