В калушанина посеред вулиці вирвали з рук телефон


До Калуського відділу поліції звернувся 28-річний місцевий мешканець, повідомивши про те, що коли він розмовляв по телефону з вигляду знайомий чоловік підійшов до нього, вихопив з рук мобільний телефон – втік.

Отримавши повідомлення, правоохоронці виїхали на місце події. В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили особу грабіжника. Ним виявився 32-річний місцевий мешканець, який уже раніше потрапляв у поле зору правоохоронців, передає прес-служба обласного управління Нацполіції. Крім того, щодо нього розглядається справа у суді за вчинення крадіжки з проникненням у житло, інше приміщення.

Як з’ясувалося, того дня потерпілий разом із зловмисником в компанії розпивали спиртні напої біля одного із місцевих магазинів. Коли в потерпілого подзвонив телефон і він відійшов, щоб переговорити, зловмисник підійшов до нього зі спини, вихопив з рук мобільний телефон і втік.

У скоєному зловмисник зізнався та розповів, що того ж дня мобільний пристрій здав у ломбард за 2000 гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.