В Калуському районі буде перша опорна школа


Під час пленарного засідання п’ятої сесії Калуської районної ради, депутати розглянули питання, які стосуються функціонування Войнилівської опорної школи.

За словами голови райдержадміністрації Наталії Бабій, Войнилівська школа взяла участь в обласному конкурсі на кращий проект опорного загальноосвітнього навчального закладу та здобула перемогу. Все, що було передбачено умовами конкурсу, затверджено в повному обсязі.

«Вартість проекту – понад 10 млн грн., які фінансуються із державного та обласного бюджетів. Зокрема, на закупівлю трьох шкільних автобусів, які довозитимуть учнів до опорної школи, витрачено близько 3,6 млн грн. На будівельно-ремонтні роботи у закладі та придбання шкільного обладнання буде спрямовано близько 3,5 млн грн. Понад 6 млн грн. буде використано на ремонт доріг, якими їхатимуть шкільні автобуси. Таким чином, у районі буде створена школа новітнього зразка. Адже держава взяла курс на децентралізацію у галузі освіти і всі зобов’язання щодо втілення даного пілотного проекту у Войнилові виконуються в повному обсязі», - зазначила посадовець.