В масовій бійці на курорті Драгобрат можливо брав участь франківський Правий Сектор


Конфлікт за участі невстановлених поки людей у військовій формі стався на гірськолижній базі «Хата Магната» 10 січня під ранок.

На одній з баз гірськолижного курорту «Драгобрат» на Закарпатті виник конфлікт між охоронцями та відвідувачами, у ході якого була застосована вогнепальна зброя. За даними МВС, постраждали двоє охоронців бази, які отримали, зокрема, і ножові поранення.

Один з очевидців сутички, стверджує, що причиною конфлікту стала відмова групи військових платити в ресторані, інформує zaxid.net.

«Чи то «атошники», чи то ПС [представники «Правого сектора»] прийшли на базу «Хата Магната». Почали вимагати "гостину", проте розраховуватись за надані послуги відмовилися. Коли охоронець закладу зробив їм зауваження - його сильно побили, наразі він при смерті у лікарні. Кухарю зламали ногу, а також почали бити відвідувачів, - розповів очевидець. - На місце прибув хазяїн закладу зі зброєю. Прикладом вирубив одного з хуліганів, інших узяв на мушку. За цей час до «Хати Магнати на допомогу прийшли сусіди закладу та охорона. Хуліганів побили, зв’язали скотчем та викликали міліцію. Зв’язаних розбійників передали правоохоронцям».

За даними Голосу Карпат, у сутичці брали участь члени «Правого Сектора» з Івано-Франківщини, однак у повідомленні наголошується, що ця інформація не перевірена.

У закарпатській поліції підтвердили факт сутички на Драгобраті, однак від розгорнутих коментарів поки утримуються. За даними поліції, у сутичці брали участь п`ятеро чоловіків у камуфляжі. усі вони затримані.

У «Правому секторі» уже підтвердили участь своїх представників у конфлікті на турбазі, однак стверджують, що сутичка виникла між ними і неназваними правоохоронцями, а охоронці турбази уже пізніше втрутилися у конфлікт. За даними Mukachevo.net, на турбазі відпочивали представники «Правого Сектора», які брали участь у блокаді Криму.

Наразі в’їзд до туристичної частини курорту, де власне й сталася бійка обмежено –там виставлені пости, а на Драгобрат продовжують прибувати правоохоронці. Разом з тим, за інформацією від представників закарпатського «Правого Сектору», в бік Драгобрата вирушили активісти ПС з Івано-Франківщини