В мерії розповіли, як модернізуватимуть франківські лікувальні заклади


Цьогоріч місто зосередило чималі фінансові ресурси саме в медичну галузь. Адже багато років в лікувальні установи надходили недостатньо коштів ані для закупівлі потрібного устаткування, ані належного ремонту приміщень.

Зараз, передусім, оновлюють матеріально-технічну базу медичних закладів різного рівня. При цьому, підкреслює міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, намагаються рівноцінно фінансувати різні лікувальні установи. Днями він разом зі своїм заступником Олександром Левицьким та керівницею міського управління охорони здоров’я Марією Бойко оглянули стан міської поліклініки №4, №5 та міської дитячої лікарні.

«Ми зосереджуємо увагу на двох речах: по-перше, це купівля нового сучасного обладнання для лікувальних закладів, а по-друге, ремонт палат, кабінетів та цілих відділень. Всього одночасно зробити неможливо, але крок за кроком продовжуємо масштабне оновлення. Цей об’їзд покликаний побачити перспективу робіт, що потрібно здійснити далі. Багато ще попереду і ми готові вкладати в медицину значні кошти, зокрема це стосується дитячої медицини. Маємо чималі плани щодо пологового будинку і дитячої лікарні», - зауважив Руслан Марцінків.

У поліклініці №5, яку передали у власність громади буквально минулого року, розпочали ремонтні роботи першої необхідності: часткова заміна вікон, ремонт палат денного стаціонару, вже реконструювали дах. Особливістю цієї поліклініки стане єдиний у місті мамограф. Запрацює він приблизно восени і кожна мешканка міста зможе безкоштовно пройти вкрай необхідну діагностику.

У поліклініці №4 минулого року капітально відремонтували фізіологічний кабінет та закупили нове обладнання, проте планують й далі оновлювати устаткування, зокрема придбати датчики для УЗД та лазеротерапію. На часі - ремонт кабінету окуліста, часткова заміна вікон та ремонт туалету з пристосуванням для людей з особливими потребами.

Що стосується дитячої лікарні, тут триває капітальний ремонт соматичного відділення, наразі працюють над харчоблоком та маніпуляційною. А минулого року тут зробили капітальний ремонт рентгенкабінету та придбали новий рентген. У планах - ремонт першого й підвального поверхів та грудного відділення, де лікуються найменші пацієнти.

Усі керівники медичних закладів відзначають, що й справді цього року фінансування їхніх установ зросло в рази. Якщо все так і продовжиться, зізнаються вони, зможуть нарешті здійснити плани, які вже давно є нагальними.