В новому сезоні драмтеатр вражатиме франківців неординарними виставами


Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з нагоди відкриття нового театрального сезону.

В театрі розповідають, що початок нового сезону потішить глядачів розмаїттям та насиченістю вистав, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема 1 жовтня театральний сезон відкриє романтична оперета "Шаріка". Цю виставу обрали недаремно, адже цьогоріч виповнюється 150 років з дня народження її автора, відомого режисера Ярослава Барнича. Також глядачі зможуть переглянути вистави "Готель двох світів", "Три сестри", "Слава героям", "Кохання з присмаком дощу" та багато інших.

Як розповів керівник Драмтеатру Ростислав Держипільський, наш театр отримав на фестивалі у Одесі приз глядацьких симпатій. А вже 10 жовтня в Харкові відбуватиметься фестиваль "Галкульт" і можливо наша вистава "Нація" буде представлена там.

"Деколи буває є одна вистава, яку всюди возять, проте у нас не так. Я навпаки тішуся коли ми ставимо різні вистави на фестивалях. З кінця жовтня ми знову вирушаємо в тур з "Оскаром і рожевою пані" - каже Держипільський.

Також режисер радіє, що окрім якісного театрального продукту, франківські актори активно знімаються в кіно.

"Це добре, що наші актори знімають в українському кіно. Хочу зауважити, що режисери з задоволенням беруть їх на ролі, адже вражені їх незвичністю. Проте нам важко було ставити і розподіляти дати вистав, оскільки в багатьох акторів тривають зйомки", - розповідає режисер. 

В цьому сезоні театр вирішив поставити хіти. Зокрема на кінець грудня планується прем'єра Гамлета. окрім того незабаром на театралів чекають новинки від франківського Драмтеатру.

"Я вже планую постановку вистав за творами Стефаника. Коли вибирав, яку виставу ставити зі студентами, новими очима подивився на цього письменника. Його твори є дуже актуальні сьогодні. Ті самі слова, болі і проблеми, які були сто років тому, залишились і сьогодні" - ділиться Держипільський.

На наступний рік продемонструвати свої вистави для франківських глядачів запрошені одні з найкращих молодих режисерів України. Наприклад режисер"Дикого театру" який поставить тут свою виставу"Брехта". Це музична вистава в якій буде задіяний оркестр.

Держипільський також розповів, що у майбутньому він хоче дати можливість молодим режисерам показати себе в режисерській школі.