В обласній дитячій лікарні зцілюють також за допомогою молитви


З нагоди року Божого Милосердя і дня хворого (неділя розслабленого) 24 травня у приміщенні каплиці св. Пантелеймона обласної дитячої клінічної лікарні відбулася зустріч із владикою Йосафатом Мощичем.

У молебні до Пресвятої Богородиці взяли участь заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Овчар, керівники закладу, медичний персонал та пацієнти.

«Молитва супроводжує лікарів у повсякденному житті і допомагає подолати усі випробування, які очікують на них кожен день. І сьогодні ми зібралися, щоб помолитись за зцілення усіх пацієнтів лікарні та за здоров’я медичного колективу, який щоденно виконує своє основне покликання - допомагати хворим діткам, та попросити Божої опіки та милосердя в повній силі виконувати цю місію», - говорить заступник головного лікаря ОДКЛ з лікувальної роботи Лідія Матвіїв. За її словами, кожного дня капелан медичного закладу о. Юрій відвідує відділення, де знаходяться важко хворі діти і молиться за їхнє одужання.

Під час молебні владика Йосафат у повчальному слові звернувся до присутніх і закликав бути співчутливими та терпеливими до страждань ближнього, не ігнорувати старших людей і дітей. «Адже, - як зазначив єпископ-помічник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, - ігнорування страждань потребуючого – відкидання самого Господа, саме тому людина не повинна стояти осторонь».   

На завершення богослужіння всі присутні отримали пам’ятні образки від владики Йосафата та архієрейське благословення.