В обласному архіві відкрили виставку до річниці ЗУНР


31 жовтня в Державному архіву Івано-Франківської області відкрито тематичну виставку архівних документів присвячену 99-й річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки.

У відкритті виставки взяли участь дослідники, науковці, студенти, працівники держархіву області.

Директор Державного архіву області  Ігор Гриник підкреслив, що історія української державності багата на славні державотворчі традиції від Київської Русі і Галицько-Волинського князівства через Українську козацьку республіку до державності ЗУНР і УНР на початку ХХ століття.

Головний спеціаліст відділу використання інформації документів Андрій Сміжак поінформував присутніх про експозицію виставки, охарактеризував окремі документи про фактичний перебіг подій того буремного часу.

Провідний науковий співробітник Державного архіву області Катерина Мицан розповіла про роботу над унікальним виданням збірних документів і матеріалів «Західноукраїнська Народна Республіка 1918-1923 рр.». Документи і матеріали  у 5-ти томах, 8 книгах, укладачами якого є доктор історичних наук,  професор Олександр Карпенко і  заслужений працівник культури України Катерина Мицан.