В облраді дискутували, кому передати майно Коломийської районної лікарні


Сьогодні, 28 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати заслухали питання про передачу цілісного майнового комплексу Коломийської центральної районної лікарні, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами начальника управління об’єктами спільної власності територіальних громад області Василя Даниша, питання передачі цілісного майнового комплексу Коломийської центральної районної лікарні обговорюється вже давно.

«Ефективніше наше майно управлятиметься тоді, коли ним управлятиме громада. Тож не правильно, що цілісний майновий комплекс знаходиться у нашій власності, адже керівника призначає Коломийська районна рада, їхній статут також приймається на місці», - зазначає Даниш.

Зокрема повернути майновий комплекс у власність райради просив голова Коломийської районної ради Роман Дячук. Він зауважив, що з самого початку лікарня перебувала у їхній власності. Однак у 90-х роках її забрали у власність обласної ради. Він зауважив, що після передачі комплексу призначення керівника відбуватиметься на конкурсній основі.

Водночас заступник міського голови Коломиї Володимир Бойцан зауважив, що у них вже є рішення сесії Коломийської міськради прийняти на свій баланс всі приміщення.

В той же час на думку головного лікаря дитячої коломийської лікарні місто більш спроможне фінансувати лікарню. Тож її краще передати у власність Коломиї, або ж залишити так як є зараз.

Подискутувавши, комісія вирішила майновий комплекс передати районній раді. Відтак питання ще повинні проголосувати на сесії обласної ради.