В облраді готують звернення, аби не допустити продажу бази Нацбанку в Яремче


Сьогодні, 16 серпня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Серед іншого, присутні заслухали інформацію обласної державної адміністрації щодо передачі об’єкту незавершеного будівництва оздоровчого комплексу «Прикарпаття» Національного банку України з державної власності у власність територіальної громади, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова комісії, свободівка Наталія Чаплинська зачитала відповідь з ОДА. Йдеться про те, Нацбанк передав комплекс Фонду держмайна. Відтак останній прийняв рішення про приватизацію шляхом продажу на аукціоні.

«Тож об’єкти щодо яких є відповідне рішення про їх приватизацію, не можуть бути передані з державної у комунальну власність. Стосовно питання реабілітації учасників АТО в області повідомляємо, що на сьогодні дуже важливим є питання лікування та реабілітації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО. Такі поранені отримують медичну допомогу у закладах охорони здоров’я, які підпорядковані воєнній медицині, зокрема, у Львівському військовому шпиталі та реабілітаційному центрі, Дніпропетровському військовому шпиталі, реабілітаційному центрі м. Сатанів, Хмельницька обл.., госпіталі м. Хмельницький, Харківському військовому госпіталі, Житомирському військовому госпіталі»,- йдеться у відповіді першого заступника голови ОДА Марії Савки.

Водночас депутат Андрій Марійчин звинуватив чиновників у затягуванні часу. Мовляв, саме через це область втратила оздоровчий комплекс.

Голова правління спілки учасників АТО Роман Перцей зауважив, що для добудови комплексу необхідно вкласти ще як мінімум 30 млн грн.

«Ми всі розуміємо, що в області таких грошей немає. Однак у нас є люди, які не мають жодного відношення до Прикарпаття, але готові вкласти кошти для завершення будівництва», - додав атовець.

Натомість, заступник голови Яремчанської спілки учасників АТО зауважив, що живе навпроти комплексу «Прикарпаття». Тож може запевнити, що для його завершення не потрібна така велика сума.

«Центральний корпус там вже завершений, є врізка у міську каналізацію. Потрібно тільки 250-300 метрів газової труби, щоб підключити до ГРП, яке розташоване поруч. Фактично там потрібно вкладати кошти у недобудоване котеджне містечко, але реабілітацію учасників АТО можна здійснювати і без цього», - підкреслив він.

У підсумку присутні прийшли до рішення готувати звернення до центральної влади, аби не допустити продажу оздоровчого комплексу. А все ж передати його для реабілітації ветеранів АТО.

Відпочинкову база НБУ «Прикарпаття» в Яремчі почали будувати ще 2010 році. Комплекс має скандальну репутацію через закупівлі дорогих меблів та інших аксесуарів. Втім, працівники Нацбанку на базі, будівництво і обладнання якої обійшлися в сотню мільйонів гривень, так і не відпочивали. Після Євромайдану, у серпні 2014 року, Валерія Гонтарєва пообіцяла, що продасть «Прикарпаття» як непрофільний актив.