В облраді вирішили відкласти питання будівництва спорткомплексу на Шухевичів


Президія обласної ради вирішила рекомендувати депутатам обласної ради під час сесії у п’ятницю зняти з розгляду питання про будівництво спорткомплексу на території ДЮШС, що на Шухевичів.

Таке рішення депутати прийняли після жвавого обговорення, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, на минулій сесії облради мали розглянути питання про зведення спорткомплексу на місці діючого стадіону. Втім, розглянути проект депутати не встигли через протест мешканців району. Після того, як пропозиція зняти питання з розгляду не знайшла підтримки серед депутатського корпусу, депутат міськради Віталій Мерінов та кілька спортсменів з вигуками "Ганьба" влаштували штовханину в президії.  У підсумку сесії двічі зупиняли. Після відновлення спокою у залі, депутати прийняли рішення про перенесення конфліктного питання на друге пленарне засідання, а активістам пообіцяли провести громадські обговорення, щоб всі сторони могли висловитися.

Як зазначав заступник голови облради Сергій Басараб, минулого тижня відбулись громадські обговорення з цього питання. За його словами, на обговоренні студенти та спортсмени федерацій підтримали будівництво, а мешканці району виступили проти. Відтак, сторони не дійшли згоди.

Натомість голова бюджетної комісії,  депутат-укропівець Микола Палійчук зауважив, що держава може частково профінансувати будівництво цього легкоатлетичного манежу. І місто від цього тільки виграє. Звичайно, вже після того, як облрада за це проголосує. На думку Палійчука, конфлікт створено штучно. Втім, висловив думку, що якщо почнеться будівництво, може бути загострення конфлікту. Відтак, вважає депутат, аби люди не кидались під техніку, ліпше відкласти це питання аж поки не буде діалогу. 

Натомість голова облради Олександр Сич звернувся до заступника з проханням подати на сесію протокол обговорень. Водночас очільник депутатського корпусу зауважив, що сусіди виступають проти будівництва перш за все керуєчись власними інтересами. Мовляв, три ділянки залізли за межу стадіону, тож якби почали будівництво, то ті муровані паркани доведеться зносити. Окрім того, люди люди проти, бо не хочуть шуму від змагань за участі кількох тисяч вболівальників, адже зараз там тихо.

«Але чи можна таким способом на обласній раді показувати свій протест? Очевидно, що ні. Втім, у будь-якому разі захоплену територію ДЮСШ доведеться звільнити, а паркати знести. Зрозуміло, що будуть суди. І враховуючи наше правосуддя, це буде тягнутись роками. А плани зведення багатоповерхівки поруч стадіону показують, чому таке творилось на сесії. Бо звести дві такі будівлі впритул одна до одної навряд, чи вдасться. Наразі ми маємо пропозицію збудувати манеж у Коломиї. Але чи варто? Чи варто будувати десь за межами обласного центру, як дехто каже "в полі"? А поїдуть діти щодня туди займатись? Сумніваюсь. Чи будуть туди щодня їхати спортсмени? Навряд чи. Збудувавши в місті ми зможемо використовувати манеж не тільки для спортивних дійсв  для концертів та святкових заходів. Тому будувати в полі не варто", - впевнений голова облради.

Олександр Сич зазначив, що вже мав попередю розмову з міською владою і вони готові представити три ділянки на заміну. 

"Думаю, що відтягуючи цю справу, ми рік втратимо. Бо лише на підготовку всіх документів піде півроку. А не факт, що бюджет у наступні роки дозволить починати таке масштабне будівництва. Втім, оскільки маємо конфлікт, варто зняти це питання для додаткового довивчення", - резюмує голова.

Відтак президія проголосувала рекомендувати сесії зняти це питання на невизначений термін. Натомість окремим питанням буде йти відновлення меж, замовлення проекту благоустрою та проведення державної реєстрації земельної ділянки за адресою Шухевичів 16 та 21. Адже наразі ДЮСШ має на цю ділянку державний акт з чітко визначеними межами та визначеною площею, але за 1996 рік.  Як було зазначено під час президії, після звірки установчих документів, розробки генплану території юристи облради звертатимуться до прокуратури через захоплення земель обласної власності. 

До теми: Зламане "ВІЧЕ" та спортсмени проти спорткомплексу: Гаряча сесія облради

Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?