В облради просять гроші на перший «Карпатський безпековий форум»


Дане питання розглядали на засіданні комісії з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму

Голова комісії, депутат облради Ігор Дебенко зачитав лист-пропозицію від Прикарпатського національного університету ім..В.Стефаника, щодо проведення у травні на території Івано-Франківської області «Карпатського безпекового форуму».

Як повідомляється у зверненні, в форумі візьмуть участь 50 міжнародних експертів, які співпрацюють з НАТО. Вони протягом трьох днів будуть напрацьовувати шляхи вирішення безпекових проблем у світі. Ідентичні Форуми проводились уже в Києві, Варшаві та Мюнхені.

Всі члени комісії зацікавились такою ідеєю, проте їх насторожила вартість проведення такого заходу, адже вона становить 255 тис грн. Саме тому, було прийняте одноголосне рішення запросити на наступне засідання ініціаторів заходу з ПНУ, щоб вони презентували свій проект.

Адже в умовах загострення протистояння у світі і на території України зокрема, обговорення безпекових проблем є дуже важливим. Даний форум дозволить презентувати Прикарпаття у світі як важливий безпековий регіон.