В очільника Івано-Франківської ОДА буде ще один заступник


До Івано-Франівської ОДА завітали представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щоб обговорити питання проведення реформи децентралізації влади та процесу демобілізації.

Також представників місії цікавили питання розвитку економічного потенціалу Прикарпаття, інформує прес-служба обласної ОДА.

Під час зустрічі Олег Гончарук розповів про процес об’єднання територіальних громад та фінансове забезпечення новоутворених ОТГ.

«Наразі на Івано-Франківщині вже функціонують три об’єднані територіальні громади, - зазначив Олег Гончарук. – Ще п’ять  - на шляху до їх створення. Варто також зазначити, що при об’єднанні нових громад намагаємося враховувати ті проблемі аспекти, з якими стикалися вже існуючі ОТГ, та знайти   раціональне  рішення, щоб опісля отримати самодостатню та фінансово спроможну громаду».

Олег Гончарук також зауважив, що незабаром в обласній державній адміністрації буде призначено заступника голови з питань проведення реформи децентралізації влади.

Що ж до процесу демобілізації військовослужбовців, то, за словами голови ОДА, для підтримки бійців та систематизації проблем, які виникають у них, в області створений Центр допомоги учасникам АТО. Такі ж центри функціонують у кожному районі.

Окрім того, йшлося і про сприяння розвитку туристичної галузі, будівництво інфраструктурних об’єктів, які мають стратегічне значення для економічного розвитку Прикарпаття.