В ОДА мізкували, як покращити співпрацю виконавчої влади з центрами правової допомоги


Сьогодні під головуванням керівника апарату ОДА Романа Маланія відбулася нарада щодо налагодження взаємодії із Центрами з надання безоплатної правової допомоги.
Участь у ній взяли представники головного територіального управління юстиції в області та регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На переконання керівника апарату ОДА, в сучасних реаліях існує потреба у забезпечення плідної співпраці між керівниками районів та ЦНБВД задля вирішення актуальних питань окремих категорій населення. Зокрема, йдеться про надання правової допомоги учасникам АТО, внутрішнім переселенцям зі східних областей України та АР Криму, малозабезпеченим громадянам.

«Особливої уваги сьогодні потребує вирішення проблеми щодо виділення земельних ділянок бійцям АТО, надання субсидій соціально незахищеним верствам населення, - зазначив Роман Маланій. – Тому варто налагодити механізм взаємодії та своєчасно і у повному обсязі сприяти вирішенню проблемних питань».

Під час заходу йшлося про необхідність створення та функціонування громадських приймалень при райдержадміністраціях та в об’єднаних територіальних громадах, а також виїзних консультативних пунктів, які на місцях надаватимуть правову допомогу особам, які цього потребують.