В одному з приміщень Промприладу відкриють галерею сучасного мистецтва


Платформа “Тепле місто” сьогодні працює над ревіталізацією заводу Промприлад. Наразі планують запускати третій поверх одного з блоків заводу. В одному з його приміщень і планують розмістити галерею.

Про це повідомила координатор мистецького напряму Теплого міста Лілія Гоголь, пише Репортер.

“Ми дуже потребуємо цього простору, бо в Івано-Франківську немає наразі майданчиків, які б презентували роботи сучасного актуального мистецтва”, – каже вона.

У вівторок, 28 березня, платформа Тепле місто представила оновлений мистецький напрям, який тепер змінив назву з “Теплий Арт” на “Next Project”. Лілія Гоголь пояснює, що назву обрали з-понад 40 варіантів.

За словами Лілії, “Next Project” – з англійської “Наступний проект” символізує сучасний підхід, циклічність реалізованих проектів, сталий розвиток і рух вперед. Айдентику нової назви напряму розробила студія графічного дизайну “Брендарі”.

“Головна місія програми – наповнити місто мистецькими об’єктами, – говорить координатор мистецького напряму Теплого міста Лілія Гоголь. – У нас немає галерей, тож минулого року ми виконували наші проекти в просторі міста. Це і мурали Збіока, Хорхе Помара, вуличний малюнок Сергія Радкевича”.

Один з важливих напрямів роботи минулого року – Відкритий мистецький лекторій і курс лекцій «Історія мистецтва XX- поч. XXI ст», де куратор Олександр Сушинський провів 20 лекцій на різну тематику.

Цьогоріч у “Next Project” запланували резиденції з іноземними та українськими художниками. Американський митець Бред Дауні працює з публічним простором понад 20 років. У своїх роботах він використовує повсякденні елементи урбаністичного пейзажу.

27-28 травня у Івано-Франківську пройде кураторський інтенсив від Яніни Пруденко – кураторки проектів у сфері сучасного мистецтва, очільниці магістерської програми «Куратор сучасного мистецтва» у НПУ імені М.П. Драгоманова.

Також серед запланованих проектів цього року – мистецький форум -одноденна інтенсивна програма на актуальні теми про культуру та мистецтво із залученням топ-спеціалістів галузі.