В поліції пояснюють, чому франківські водії-п'яниці знову сідають за кермо


За минулий тиждень іванофранківці 1054 викликали патрульну поліцію. Також поліція зафіксувала 23 випадки кермування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це під час оперативної наради у міського голови розповів заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк, передає коресподент Бліц-Інфо.

"Остання аналітика говорить про те, що в основному нетверизими затримуємо немісцевих, тобто водіїв з районів. Очевидно, франківці за останній рік зробили висновки та більш свідомо стали керувати траспортними засобами. Ну але бувають поодинокі випадки, коли водіїв затримують неодноразово. Зокрема, вчора позбавлений прав водій у стані алкогольного сп'яніння зніс охорожу на перехресті Дністровської-Васильянок. Добре, що не було жертв, бо там поруч школа, ринок і насичений рух. Він намагався покинути місце аварії та зняв номери. Та патрульні склали всі відповідні матеріали, які будуть передані до суду", - зауважив полісмен.

Водночас, заступник начальника патрульної поліції роз'яснює, чому водії без прав знову сідають за кермо. Як відомо, на вихідних франківський Ромео-невдаха восьмий раз попався патрульним п'яним за кермом. Чоловік стверджує, що п'є через нещасливу любов. Слід зауважити, цьогоріч суд вже позбавив його прав на рік, а решту постанов, яких у нього загалом 14 (8 -за керування у нетверезому стані, 1 - за невиконання вимог про зупинку та решту - постанови за керування особою, яка позбавлена такого права), ще чекають розгляду.

"Робота патрульної поліції - тільки зафіксувати порушення та скласти протокол. Рішення про притягнення до відповідальності приймає суд. Якщо автомобіль евакуювали, то згідно нашого законодавства водій може його забрати, тільки оплативши послуги щодо евакуації та зберігання його траспортного засобу. Затримувати його автівку більш, аніж на три дні ми не маємо права. Тобто, він приходить, сплачує всі квитанції і назад забирає авто. І, як бачимо, знову сідає за кермо, незважаючи на рішення суду. За ст. 130 КУпАП максимальний штраф - позбавлення прав на 10 років і 40 тисяч гривень штрафу. Є ще додаткова, крайня санкція, коли суд зобов'язує вилучити у порушника авто, продати його з аукціону та повернути гроші власнику", - пояснює поліцейський.