В поліції розповіли подробиці кривавої сутички між двома дітьми у Франківську


6 червня о 13.33 до поліції надійшло повідомлення від працівників медзакладу про те, що до них на лікування доставлений малолітній 2008 року народження, житель м. Івано-Франківська з різаними ранами в області грудної клітки (ззаду) та перелому ключиці.

За повідомленням працівників швидкої медичної допомоги поліції стало відомо про те, що сусіди виявили малолітнього потерпілого під балконом багатоповерхівки, по вул. Надвірнянській, 30 в м.Івано-Франківську.

Виїздом на місце події працівниками поліції було з’ясовано, що дитина, мешканець Івано-Франківська 2008 р.н., випала з балкону четвертого поверху будинку. Про це в мережі Фейсбук повідомив очільник прикарпатської поліції Віктор Шкутов.

За вказаним фактом слідчими Івано-Франківського відділу поліції розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2.п.2. ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України.

Слідство розглядає дві версії падіння з балкону дитини. Перша – 13-річний нападник, після спричинення ножових поранень потерпілому, викинув його з балкону, а друга – потерпілий, випав з четвертого поверху, рятуючись від нападника.

Під час першочергових слідчих (розшукових) дій, об’єктивно встановлено причетність 13-річного мешканця вказаної квартири до спричинення ним тілесних ушкоджень потерпілому у вигляді ножових різаних ран та падінню останнього з балкону.

У кримінальному провадженні призначено та проводяться судово-медична, судово-імунологічні та криміналістичні експертизи, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії направлені на встановлення істини у справі.

В ході розслідування буде дано правову оцінку діям батьків-опікунів щодо виконання ними покладених на них обов’язків.

Стосовно потерпілого, то він зараз перебуває на стаціонарному лікуванні в одному з медичних закладів в обласному центрі.

Відео ТСН.