В поліції розповіли подробиці вчорашнього нападу на сім'ю в Надвірній


В ніч на шосте вересня у Надвірній стався збройний напад на сім’ю підприємця, головного інженера фірми “ПБС” Михайла Литвинюка.

Як повідомив очільник прикарпатської поліції Віктор Шкутов, за фактом розбійного нападу на приватне помешкання жителя Надвірної правоохоронцями розпочато кримінальне провадження.

"Виїздом на місце події працівників слідчо-оперативної групи було встановлено, що 06.09.2016 о 02.30 год. четверо невідомих осіб в масках на обличчях, діючи умисно з корисливих спонукань, шляхом віджиму металопластикового вікна на першому поверсі, проникли в приватний будинок в м. Надвірна та, погрожуючи предметом схожим на револьвер, зв’язавши мотузками та скотчем руки і ноги п'ятьом членам родини, вчинили пограбування. Зокрема молодому подружжю 1987 р.н., їхнім батькам 1966 р.н., та 1965 р.н., а також бабусі 1933 р.н. Невідомі, наносячи удари гумовими кийками, спричинили 29-річному чоловікові тілесні ушкодження у вигляді перелому пальця лівої руки, численні садна та синці, а іншим членам сім'ї завдали фізичного болю", - повідомляє правоохоронець.

В результаті нападу невідомі особи заволоділи грошима в сумі 15 000 гривень, 800 доларів США та 13 ювелірних виробів. Після чого з місця вчинення злочину втекли.

Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.