В прикарпатській поліції кажуть, що шахраї забирають гроші в жертв через підставних осіб


Від початку року вже 20 прикарпатців стали жертвами шахраїв.

За словами начальника управління кримінальної поліції ГУ НП в Івано-Франківській області Романа Чекмарьова, не зважаючи на попередження правоохоронців, прикарпатці надалі віддають свої гроші шахраям, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Шахраї придумують все нові й нові способи виманювання грошей. Наприклад серед останніх, дзвінки від «служби безпеки ощадбанку», від інтернет-магазинів, повідомлення про виграш в лотереї. Та все ж найчастіше шахраї телефонують до людей начебто їх родичі вчинили злочин і потрібні кошти, щоб не "відкривати справу". 

"Хочу зауважити, що знайти злочинців досить важко, адже як правило вони присилають за грошима посторонніх людей чи таксистів", - пояснив Чекмарьов.

Найчастіше жертвами шахраїв стають прикарпатці, які віддають гроші "лже-правоохоронцям", щоб їх близькі уникнули покарання за начебто вчинені злочини. На запитання чи когось з потерпілих притягнули до відповідальності за спробу дачі хабаря працівнику правоохоронних органів (хоч і фейковому), Роман Чекмарьов зазначив, що таких випадків ще не було. Проте зауважив, що можливо тоді б люди думали перш ніж "рятувати" своїх рідних від відповідальності.