В прикарпатській "Самопомочі" стався розкол?


Останнім часом в прикарпатській Самопомочі відбуваються дивні речі. Однопартійці судяться за депутатський мандат, членів не повідомляють про засідання партії, а керівництво запевняє що все нормально.

Та найгучнішим скандалом цього місяця була несамовита боротьба кандидатки від "Самопомочі" Марії Ткачук за крісло депутата облради. 

Ткачук вирішила через суд позбавити свого однопартійця Сергія Коцюра депутатського мандату. Головним аргументом кандидатки було те, що Коцюр є сумісником. Здавалося б усе в рамках закону і навіть суддя підтвердив, що депутат облради не може займати посаду заступника. Проте дуже дивним вдається той факт, що Ткачук ледь не єдина в Україні вирішила таким чином боротися за "справедливість".

Повністю став на сторону Ткачук голова обласного осередку партії Тарас Виноградник. У коментарі одному з франківських видань політик зазначив, що таким чином “партія “Самопоміч” показує усім приклад, як можна боротися за місце і вимагати справедливості".

Оскільки Коцюр не єдиний депутат-сумісник в раді, така боротьба за "справедливість" більше схожа на усунення конкурента в боротьбі за омріяний мандат.

Схоже припущення висловив у коментарі Станіславському ТБ інформаційний аналітик Ігор Ткач. Він вважає, що верхівка “Самопомочі” кулуарно вирішила позбутися Сергія Коцюра через оцей суд.

Проте на засіданні ОВК, яке відбулося наприкінці минулого тижня думки членів комісії розділилися і Ткачук не вистачило голосів, щоб стати депутатом. Розгнівавшись на таке рішення комісії кандидатка почала слати sms-повідомлень з погрозами голові ОВК Віталію Юрчишину. Про це Юрчишин повідомив на своїй сторінці у Фейсбук

Варто зауважити, що це не єдиний конфлікт, який виник у рядах "Самопомочі". Принамні з тих, що стали відомі громадськості. Зокрема, висуванець партії на міських виборах Микола Гавриляк на своїй сторінці у мережі Фейсбук розповів про таємні збори "Самопомочі", на які запросили тільки "угодних" партійців. У підсумку виявилось, що на таємному засіданні проголосували про виключення Гавриляка з рядів "Самопомочі" за публікацію у мережі Фейсбук, яка не сподобалась керівництву. Однопартійці відразу ж зацькували Миколу за те, що він "виніс сміття з хати".

"Боротьба триває і надоїла, бо небажання виносити сміття з хати скоро зробить з такої хати смітник...", - прокоментував Гавриляк.

Схоже, що такі неприємні моменти не поодинокі в цій партії. І "незгодних" з кожним днем стає все більше, що в підсумку може призвести до партійного розколу. Хоча можливо це і є той розкол?