В прикарпатському ліцеї для обдарованих дітей не можуть поділити крісло директора


Обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей з сільської місцевості опинився у центрі скандалу через призначення нового директора.

З вересня минулого року обов’язки керівника даного закладу виконує заступник з навчально-методичної роботи Андрій Лемко. Тож, у Департаменті освіти вирішили, що потрібно нарешті призначити офіційного директора навчального закладу. З цього моменту і почалися проблеми.

За призначення Лемка на посаду керівника ліцею одностайно виступають голова ради ліцею, більшість трудового колективу і первинна профспілкова організація. Проте Департамент освіти має свою кандидатуру на посаду директора неузгоджену з колективом. За словами викладачів, позиція департаменту не була відкритою і їм навіть не повідомили хто є другим кандидатом.

11 червня відбулися загальні збори колективу, на яких більшістю голосів шляхом закритого голосування підтримали кандидатуру Лемка на посаду директора, про що було поінформовано Голову обласної ради, директора департаменту освіти та голову профільної депутатської комісії.

«Трудовий колектив відповідно до демократичних принципів, які існують у нашій державі має право висловити свою позицію з приводу керівництва. І оскільки керівництво це запорука успіху всієї роботи, то нам потрібно працювати в таких умовах де буде взаємодія і дирекції і колективу. Ми вважаємо з Андрієм Івановичем, зможемо рухатися не тільки так як ці 10 місяців, що успішно працювали, а й у подальші роки. І всі успіхи, які ми досягли за цей час є результатом того, що колектив відчуває підтримку», - говорять викладачі ліцею.

Однак у цьому конфлікті є і третя сторона - працівниця кухні, яка виступає проти Лемка, через особисту образу. За її словами, він попросив їх з чоловіком звільнити житло, яке вони займають в гуртожитку навчального закладу. Саме тому вона виступає проти такого керівника, який не хоче увійти в її положення, адже їм немає куди переїхати.

Проте, як розповіли викладачі кореспонденту Бліц-Інфо, жінка не говорить всієї правди. За їх словами, її сім’я живе в кімнатах гуртожитку. І загальна площа, яку вони займають становить більше 60 м квадратних. Тому в цій ситуації не все так просто, як здається на перший погляд. До того ж, за документами, її чоловік прописаний в іншому гуртожитку в одному з мікрорайонів Івано-Франківська.

Здавалося б голос однієї працівниці ліцею не може негативно вплинути на прийняття рішення, коли весь колектив виступає за теперішнього керівника. Проте, ця жіночка з чоловіком подали багато запитів і скарг у різні інстанції, щоб не виселятися з гуртожитку і це може виступити негативним фактором у характеристиці Лемка та зіграти на руку його конкуренту.

Прислухались до побажань трудового колективу  депутати обласної ради Сергій Адамович, Ігор Дейчаківський та Ганна Беляшова. Вони планують винести на завтрашню сесію депутатський запит про підтримку кандидатури Лемка на посаду директора.

Також викладачі звернулися до Міністерства освіти з проханням призначити Андрія Лемка керівником ліцею.