В Раківчику батьки домовились з владою за яких умов відпустять дітей до школи


Вже другий рік поспіль свято Першого дзвоника в селі Раковець на Богородчанщині затьмарене протестами через аварійну школу.

З самого ранку мешканці села вийшли на протест, з вимогами завершити будівництво нової школи, інакше вони не пустять дітей до школи

За словами батьків, упродовж літа на будівництві уже традиційного нічого не робили. Директор взагалі в США виїхав, його немає. В аварійній школі навчається 220 учнів, а з цього навчального року в Раковці в перший клас піде півсотні школярів. 

Тож о 10 годині біля школи зібралися збори села на які приїхали представники районної влади. І батьки і чиновники пішли на будівництво нової школи, щоб на місці вирішити, що робити далі. 

Як розповіла у коментарі кореспонденту Бліц-Інфо мама одного з школярів, після довгої розмови, вдалося дійти згоди, щодо подальших дій обох сторін.

"Ми чекаємо результату, що зроблять вони. Якщо роботи будуть тривати і виділятимуть кошти, то діти підуть до школи. Наступного тижня у нас знову збори на яких вирішимо, чи діти підуть на навчання. Керівництво району пообіцяло, що до кінця 2018 року вони здадуть школу", - розповіла мама.