В рамках реалізації «Єврокарпатської ініціативи» інвестори вже готові надати 50 млн євро


Напередодні у Києві відбулося перше засідання координаційної ради з питань розвитку Івано-Франківської області «Єврокарпатська ініціатива». Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук сьогодні на прес-конференції для ЗМІ поділився планами його втілення.

За словами Гончарука, перші кроки для втілення «Єврокарпатської ініціативи» будуть зроблені за час до трьох місяців, інакше він перетвориться на ще один проект на папері.

«І я розумію, що працювати треба цілодобово і показати наш потенціал. Бо гроші є не тільки в ЄС. Маємо звернення  і українських інвесторів. Тож мусимо показати потенціал області. Зараз для нас пріоритетом є розбудова дорожньої інфраструктури, розвиток туристично-рекреаційної, аграрної та деревообробної сфер, енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива. Не менш важливим є подальше провадження інвестиційних проектів, що стосуються виробництва калійних добрив, відкриття заводу бітуму, створення бальнеологічних спа-центрів, відкриття нових гірськолижних курортів на території області», - зазначив голова ОДА.

Щодо кошторису проекту, то Олег Гончарук називає цифру в 50 млн. євро, які інвестори готові надати вже зараз. Але спочатку в області мають зробити кілька важливих кроків: проаналізувати інвестиційний клімат, провести інвентаризацію підприємств та бізнес-форуми різних рівнів. Також буде реалізовано комплекс заходів спрямованих для формування комфортних умов ведення бізнесу та активізації діалогу між владою, потенційними інвесторами та громадою.