В санаторії «Черче» реабілітацію бійців проводитимуть за кошти з державного бюджету


Прикарпатська влада та Міністерство соцполітики вирішили як проводити реабілітацію поранених в ході АТО військових в санаторії «Черче», не змінюючи його форми власності.

Сьогодні під зустрічі Міністра соціальної політики Павла Розенка з керівництвом Івано-Франківської ОДА обговорили питання реабілітації поранених бійців з Прикарпаття в санаторії «Черче», що знаходиться в Рогатинському районі.

Нагадаємо, що ще влітку минулого року обласна влада та активісти виступили з ініціативою створення реабілітаційного центру для військових на базі санаторію «Черче». Проте, як з’ясувалось згодом, сьогодні санаторій перебуває у власності профспілок.

Як повідомив Павло Розенко, сьогодні єдиним ефективним і найшвидшим варіантом реабілітації військових в «Черче» є закупівля за рахунок державного бюджету в санаторію послуг.

«В цьому році в держбюджеті виділені кошти на соціальну, психологічну і медичну реабілітацію воїнів АТО. Це вперше в історії державного бюджету є така стаття. Я думаю, що найближчим часом ми не будемо визначати де і кого лікувати, ми ці гроші опустимо на рівень області і в області будуть вирішувати як краще їх застосувати – де, як і кому фінансувати реабілітацію», - пояснив міністр.

Керівництво ОДА прийняло пропозицію Міністра соцполітики.Олег Гончарук зазначив, що прийняте рішення дозволить проводити реабілітацію військових, проте питання залишається відкритим.

Як зазначалось, сьогодні в області налічується 182 поранених бійці, 59 з яких потребують лікування та реабілітації.