В СБУ пояснили, що шукали під час обшуків на "Буковелі"


Співробітники Служби безпеки України проводили обшуки на території «Буковеля» у справі про розкрадання коштів Дорожнього фонду, самого курорту вони не стосуються.

Про це Громадському повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Там мова йде про комерційні структури, офіси яких розташовані на території цього комплексу. До «Буковеля» це жодного відношення не має, мова йде про якість доріг автомобільних, тому що на оборудках відмивали гроші, клали несертифікований асфальт, в результаті він сходив із першим снігом», — зазначила вона.

За даними СБУ, посадовці Служби автомобільних доріг під час тендерних закупівель з порушенням закону погоджували використання підприємцями неякісних будівельних матеріалів, внаслідок чого дорожнє покриття руйнувалося передчасно.

«У рамках розпочатого кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем — ред.) Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять санкціоновані слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 20 вересня, на гірськолижному курорті Буковель пройшли масові обшуки, організовані Службою Безпеки України. За інформацією ЗМІ, мова йде про розкрадання бюджету на 20 млн грн.