В серпні на Прикарпатті знизились ціни на продукти харчування та алкоголь


За даними Державної служби статистики, ціни на споживчому ринку в серпні, порівняно з попереднім місяцем в Україні знизилися на 0,1%, в області – на 0,3%, з початку року – зросли на 8,1% та 8,4% відповідно.

У серпні зниження споживчих цін на 0,8–0,1% зафіксовано у Херсонській, Кіровоградській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Сумській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Київській, Миколаївській областях. На Закарпатті, Полтавщині та Хмельниччині індекс споживчих цін склав 100,0%. Приріст споживчих цін на 0,1–0,4% склав у м.Києві, Житомирській, Луганській, Рівненській, Тернопільській, Черкаській, Донецькій, Волинській та Чернігівській областях.

На споживчому ринку області в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше (на 20,6%) подешевшали овочі. На 5,8–0,7% знизилися ціни на фрукти, продукти переробки зернових, оливкову олію. Водночас суттєво (на 19,5%) подорожчали яйця; на 2,7–0,7% – сало, м’ясо та м’ясопродукти, масло, молоко та молокопродукти, цукор, хліб.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося за рахунок підвищення тарифів з утримання будинків та прибудинкових територій на 4,6%.