В травні на Прикарпатті знову зросли ціни на продукти та комуналку


Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, що ціни на споживчому ринку в травні 2017р. порівняно з попереднім місяцем в Україні зросли на 1,3%, з початку року – на 6,2%, в області – на 1,0% та 7,0% відповідно.

Приріст споживчих цін у травні зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,8–1,1% у Львівській, Житомирській, Рівненській, Івано-Франківській, Сумській, Черкаській, Волинській, Полтавській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській до 1,3–1,9% у Вінницькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Тернопільській, Донецькій, Закарпатській, Луганській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Херсонській, м.Києві  та Харківській областях.

На споживчому ринку області в травні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше (на 10,9 та 9,9%) подорожчали овочі та фрукти. На 3,3–0,7% підвищилися ціни на маргарин, м’ясо та м’ясопродукти, кондитерські вироби з борошна, цукор, хліб. Водночас суттєво (на 14,5%) подешевшали яйця, на 3,0–0,9% – масло, риба та продукти з риби, молоко та кисломолочна продукція.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 3,2%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 6,0%, на алкогольні напої – на 1,3%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 21,5% та  каналізацію – на 30,3%.