В центрі Косова облаштовують платну паркувальну зону


З 12 травня в Косові взялися за розв'язання проблеми з паркуванням в центральній частині міста.

В процесі реалізації проєкту планується облаштування платної паркувальної зони в центральній частині, від перехрестя біля Гімназії до виїзду з Майдану. Про це в мережі повідомив очільник Косова Юрій Плосконос.

"Біля магазину "Горизонт" на початку Незалежності будується антикишеня, на якій буде встановлено в'їзний шлагбаум, на виїзді з Майдану(біля колишнього магазину "Мигдаль") буде антикишеня з виїзним шлагбаумом та МАФом, в якому перебуватиме оператор, який буде приймати оплату за перебування в центральній частині. Односторонній рух буде продовжено до перехрестя з вул. Попова. На в'їзному шлагбаумі потрібно буде натиснути кнопку і отримати чек з вказаним часом в'їзду, на виїзді цей чек потрібно буде пред'явити оператору", - пояснив мер.

В мерії очікують, що це дозволить різко зменшити кількість авто по вул. Незалежності. Авто будуть паркувати паралельно до тротуару, тож капоти не будуть звужувати пішохідну частину. Окрім того, вивільниться 1.5 метри проїжджої частини, на яких буде облаштовано велосипедну доріжку.

"Також очікуємо отримання надходжень від запаркованих авто. Коштів, за які можна буде вирішити чимало проблем. Очікуємо зменшення кількості транзитного транспорту через центральну частину, адже буде скоріше об'їхати місто. Куди подінуться авто з Незалежності? Перед Братською могилою буде облаштовано безплатну паркувальну зону на приблизно 50 авто. Всі, хто залишав свої авто під закладами, в яких працює і т.д. зможуть зробити це за 150-200 метрів. Натомість тим водіям, яким потрібно вирішити якість нетривалі питання в центральній частині буде легше знайти паркувальні місця по Незалежності при умові оплати часу перебування. Мешканці, які проживають в центральній частині та є власниками авто, отримають карточки і зможуть безплатно пересуватись по Незалежності при умові, що паркуватимуть машини на власних прибудинкових територіях. Також від оплати буде звільнено комунальний транспорт, службові авто, швидка.поліція і т.д", - каже очільник Косова.

З мінусів, за словами Юрія Плосконоса, очікують збільшення навантаження на перехрестя, де світлофор та вул. Небесної Сотні. Тому наступним кроком буде повна реорганізація паркування і схеми дорожнього руху по Небесної Сотні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!