В Угорщині побільшає студентів з Івано-Франківської області


Про це розповів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб після зустрічі з проректорами університету Дебрецена, який є одним з найбільших вищих навчальних закладів Угорщини.

Посадовець звернувся до керівництва Дебреценського університету з пропозицією налагодити співпрацю між їхнім та нашими вищими навчальними закладами. «Нашим студентам потрібно мати більше інформації про навчання за кордоном, серед інших, і стосовно вашого закладу. Нас цікавить визнання та підтвердження українських дипломів тут у вас. Ми прагнемо здобувати освіту європейського рівня і просимо у цьому вашої допомоги», - зазначив Сергій Басараб.

За словами проректорів університету Дебрецена, на даний час заклад уже співпрацює зі своїми колегами з Ужгорода, Берегово та Львова, і готовий розширювати коло партнерів. Університет є учасником програми «Еразмус плюс», яка передбачає стратегічне партнерство з навчальними закладами як країн Європейського Союзу, так і поза межами євроспільноти.  Завдяки цій програмі українські студенти уже зараз мають можливість приїхати на навчання до Дерецена.

За дорученням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Басараба, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника та Івано-Франківський національний медичний університет здійснюють підготовчі заходи для підписання відповідного договору про співпрацю з університетом Дебрецена, а також щодо обміну студентами та реалізації спільних наукових проектів.