В Україну прибув перший корабель з антрацитовим вугіллям із ПАР


До України з Південно-Африканської республіки прибуло перше вантажне судно типу Panamax з вугіллям-антрацитом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив у четвер, 25 травня, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, пише zaxid.net.

Судно привезло 75 тис. тонн антрациту.

Раніше повідомлялось, що для 4 українських ТЕЦ закупили 225 тисяч тонн антрациту з Південної Африки. Також Міненергетики зазначало, що Україна розраховує на імпорт з США вугілля антрацитної групи в обсязі 2,5-3 млн тонн.

Слід зазначити, що на засіданні уряду у середу, 24 травня, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що Україна стане повністю незалежною від вугілля антрацитових марок до 2019 року.

Нагадаємо, що 15 лютого в ході позачергового засідання Кабінету міністрів було затверджено надзвичайний стан в енергетиці. Такі заходи були ініційовані у відповідь на повне припинення поставок антрацитового вугілля з території Донецької і Луганської областей, неконтрольованої українською владою. 16 березня Кабінет Міністрів України ще на 1 місяць продовжив дію надзвичайного стану (надзвичайних заходів) на ринку електричної енергії. 12 квітня НП в енергетиці було продовжено ще на 1 місяць, а 11 травня - ще на один.