В університетській бібліотеці дискутували про молодіжний рух в Україні


22 вересня в бібліотеці ІФНМУ відбулася зустріч на тему «Чи є молодіжний рух в Україні?» за участю Ірени Даниш з США, яка працює у громадському секторі та у сфері викладання літератури.

Захід став спільним проектом Інституту лідерства та Управління УКУ, руху ЧЕСНО, Тут і Зараз, Сильні Громади Донеччини, пише прес-служба медуніверситету.

Як викладач Ірена Даниш працювала у різних університетах США, України та країн Африки. У сфері НГО та гуманітарної допомоги працювала в Інґушетії, Конґо і очолювала місію у 2014 році в Україні від гуманітарної чеської організації «Людина в Біді». Ірена має 15 років досвіду в неприбуткових організаціях на менеджерських посадах та фандрейзингу. В обох сферах, і в освіті і як громадський діяч, вона намагається розширити знання і активність з питань прав людини. Під час Революції Гідності Ірена організувала три демонстрації в своєму місті Сіетл. Працюючи п’ять років в Україні, вона продовжує роботу з громадами, молоддю в напрямку «активного громадянства».

У заході взяли участь студенти і працівники медуніверситету, а також представники івано-франківських громадських організацій. Учасники ділилися думками з приводу зрушень внаслідок Революції Гідності, рівня активності української молоді, розвитку волонтерства та бачення держави, в якій хочеться жити і самореалізовуватися.

«Я планую побувати в різних куточках України, аби почути думки молодих людей, – каже Ірена Даниш. – Зокрема, з приводу того, що надихає чи, навпаки, гальмує розвиток у державі».

Ірена Даниш зауважила, що в Україні молодь є значно ініціативнішою, ніж, наприклад, у США.