В управлінні культури розповіли, чи "каструють" назву франківської школи


Минулого тижня на пропагандиському конкурсі у захопленому Донецьку засвітився "Кращий танцюрист світу 1995 року" Вадим Писарєв. Разом із нев'їздним Кобзоном він cудив пісенний конкурс.

Про це у своєму Facebook повідомив відомий Єнакіївський лікар і блогер Олександр Чернов, передає кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Чернова, Писарєв періодично вільно буває в Україні "у справах". При цьому продовжує "гастролювати" в РФ. А справами його школи в окупованому Донецьку займається його сестра Ірина Писарєва - затята коллаборантка та агітаторка за "російську культуру".

"Який характер і цілі у даного "конкурсу" - рекомендую послухати відео з початку - там міністерський чин "ДеНеРе" про це відкрито говорить. Писарєв і зараз не "засвічений" ні в яких базах",  - зауважує блогер, додавши посилання на канал фейкового міністерства.

Вадим Писарєв у складі журі конкурсу в так званій "ДНР"

Слід зауважити, при Івано-Франківській філармонії вже не перший рік діє балетна школа, що носить ім'я Вадима Писарєва. І сам він неодноразово бував в Івано-Франківську. Тож користувачів соцмереж школа імені прихильника "рускава міра" обурила. Мовляв, школа не приватна, а діє при обласній філармонії, що фінансується з бюджету. Одні вважають, що тепер її варто закрити, інші ж закликають позбутись ганебного імені. 

Начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо запевняє, що сьогодні ж це питання обговорять з директором філармонії. 

"Промоніторимо ситуацію і вирішимо, що робити. Фактично, це не окрема школа, а студія балентного танцю при обласній філармонії. Вона з'явилась не сьогодні, а ще в 2010 році в рамках проекту "Схід і захід разом" і мала нести хороші ініціативи. Але якщо він зараз працює на "руській мір", то для нас це тривожний сигнал. Чесно, ніхто з цього питання не звертався раніше. Якби була така інформація, то ми б зреагували одразу. Тому зараз треба обговорити в колі фахівців, з'ясувати, як до цього ставиться дирекція. Гадаю, що зможемо вирішити на рівні нашого управління. А якщо буде потреба вирішити окремі юридичні моменти, то винесемо питання на розгляд обласної ради", - пояснює Володимир Федорак.

До теми: Конкурс в Донецьку судив "кращий танцюрист світу", на честь якого у Франківську названа школа