В управлінні транспорту Франківська розповіли якнаводитимуть лад з маршрутками


Управління транспорту та зв'язку інформує про роботу щодо недопущення випуску на маршрути транспортних засобів в технічно несправному стані та водіїв в стані алкогольного сп’яніння.

Про це у соцмережі Facebook начальник управління транспорту та зв'язку Олег Ганчак.

Загалом комунальники виокремили чотири кроки. Зокрема, спільно з поліцією міста буде організовано обстеження громадського транспорту на маршрутах щодо технічного стану та стану водіїв, контроль за дотриманням ПДР водіями громадського транспорту. На часі узгоджуємо з поліцією графіки.

Проведено спільно з депутатською комісією міської ради обстеження матеріально-технічної бази, яка використовується перевізниками для забезпечення господарської діяльності перевезення пасажирів. Перевізників зобов’язано дотримуватись правил випуску тз на маршрути згідно вимог ЗУ Про автомобільний транспорт

"Перевізникам - забезпечити належний контроль та нагляд за медичним станом водіїв, які здійснюють перевезення в громадському транспорті міста на маршрутах та технічним станом транспортних засобів. При виявлені факту викрадення автобуса чи здійсненні водієм дорожньо-транспортної пригоди, звернено увагу перевізника на необхідність терміново повідомляти управління транспорту та зв’язку та Головне управління поліції в м.Івано-Франківську. Якщо буде виявлено факт невчасного повідомлення про вказані порушення, такі дії будуть розцінені, як порушення договору на перевезення та загроза здоров’ю та життю пасажирів. В такому випадку буде винесено питання на розгляд виконавчого комітету про розірвання договору за вказаним лотом/маршрутом. Розглядаємо можливість впровадження ідеї громадських контролерів на маршрутах ГТ, питання потребує громадських обговорень, слухань та чекаємо пропозицій", - йдеться в повідомленні.