В Urban Space 100 навчатимуть знімати відео для ґрантів


У середу, 4 липня, в Івано-Франківську відбудеться подія «Готуємо ґрантову відеовізитку». Для франківців це нагода дізнатися, як завдяки відео правильно презентувати свій проект, подаючись на ґрантову програму.

Початок зустрічі о 18.00, місце — громадський ресторан Urban Space 100.

Під час заходу можна буде дізнатися важливі нюанси підготовки та втілення відеопрезентації проекту, що дозволяє донести його суть і привернути до нього увагу.

Зустріч матиме дві частини, присвячені змістовій і технічній складовим підготовки відео. Як правильно продумати сценарій і як креативити у відео — про це розкаже Марія Мелінишин, керівник з комунікацій платформи «Тепле Місто». Порадами щодо режисури і технічних нюансів зйомки (ракурс, світло, звук) поділиться Василь Гошовський — режисер, оператор аґенції з відеомаркетингу Sugar Miller, співзасновник ГО «Кінороби». Це будуть корисні лайфхаки, із прикладами «як треба» і як «не треба» знімати відео, присутні зможуть поставити запитання спікерам. Більше інформації у фейсбук-події.

Ті, хто має ідею актуального міського проекту і планує подавати заявку на ґрантову програму від Urban Space 100, зможуть зареєструватися на воркшоп зі створення відеовізитки проекту. Воркшоп запланований на 7 липня, суботу, з 11.00 до 15.00. Кількість місць обмежена, реєстрація обов’язкова.

Обидві події, присвячені темі відео, організовані в рамках ґрантової програми від Urban Space 100. Координаторка програми Urban Space Марта Гладка пояснює:

 

«Однією з умов ґрантової програми від Urban Space 100 є підготовка подавачем на ґрант короткого відео, в якому він має розказати про актуальність, важливість свого проекту, ресурси, необхідні для його втілення. Досвід програми засвідчує, що нерідко людям буває важко чітко й цікаво представити свою ідею, зробити за 2-3 хвилини кілька основних акцентів. Тобто добра ідея може бути погано презентована. Тому ми вирішили запропонувати всім зацікавленим підказки, як робити грамотну та класну відеовізитку проекту. Для цього й проводимо наші заходи. Сподіваємось, це буде корисно для франківців, зокрема тих, які подаються на літній сезон ґрантової програми від Urban Space 100».

 

Літній сезон ґрантової програми саме триває: подати заявку можна до 15 липня. З оновленими правилами подачі можна ознайомитися на urbanspace.if.ua.

Нагадаємо, Urban Space 100 є проектом платформи «Тепле Місто». Ґрантова програма закладу спрямована на підтримку некомерційних проектів з розвитку Івано-Франківська. Щокварталу на загальних зборах співзасновники ресторану вирішують, які проекти отримають фінансування. Фонд програми формується із 80% прибутку Urban Space 100. На сьогодні завдяки ґрантовій програмі ресторану фінансову підтримку отримало 73 проекти.